Viktige lenker som peker til dine nettsider

En pil er tegnet i sanden, antagelig ved stranden.

Et leserinnlegg kan bety gratis lenking til deg

I gamle dager havnet du i Roma nesten uansett hvilken vei du gikk på i Europa. Vel, det var en liten overdrivelse, men de romerske keiserne passet på å bygge gode veier ut fra Roma slik at soldatene kunne forflytte seg raskt over hele riket.

Veiene var også til hjelp for handelsfolk. Og da er vi ved poenget: Hvordan få handelsveier, altså lenker, inn til dine nettsider? Lenker i seg selv er bra, for da kan du få flere innom deg. I tillegg kommer du høyere opp i nettsøk dersom seriøse og store nettsteder lenker til deg.

Noen ideer til lenker:

Lenke fra leserinnlegg

Du kan skrive leserinnlegg i nettaviser. Innleggene må ikke fremstå som reklame, du må ikke skryte av bedriften din eller produktene, men du må skrive om noe som har tilknytning til det bedriften din holder på med. Skriv slik at alle kan være interessert i å lese. Avslutningvis forteller du hvem du representerer, nemlig bedriften din, og da tar du med en lenke.

Lenke fra kommentar

Du kan kommentere etter andres artikler, også her kan du avslutte med en lenke til bedriften din, for eksempel lenke til en artikkel på dine nettsider. Mange ganger når man skal kommentere etter andres artikler, må man oppgi nettadresse og e-postadresse, da kommer noen ganger nettadressen frem som en lenke.

Lenke fra betalt artikkel

Du kan betale en nettavis slik at din artikkel plasseres der. Artikkelen merkes med «annonsørinnhold» eller lignende av avisen. Skriv noe som folk er interessert i å lese, ikke skriv at dere har tilbud. Selger du fotballer, kan du fortelle om fotballens oppbygning, levetid, vedlikehold og utvikling, for eksempel. Poenget er at du kan betale for å få lenker som peker til deg fra viktige aktører. I slike artikler kan du i grunnen skryte så mye du vil og ha så mange lenker som du vil, men da gidder folk neppe å lese. Vær nøktern, gi leserne substans. Avslutt med lenke til deg.

Lenke fra din delte artikkel

Du kan skrive en supergod artikkel på din egen nettside. Avslutt med en lenke til en landingsside hvor du selger noe. Kanskje andre velger å dele artikkelen, da blir det lenker til deg.

Jeg kan hjelpe deg å skrive

Men hva i all verden skal du skrive? Som tekstforfatter er jeg vant til å sette meg inn i nye temaer. Jeg kan gi deg en liste med kreative artikkelideer som passer din bedrift eller jeg kan lage artiklene helt ferdige for deg. Eller jeg kan forbedre det du har gjort klart av tekster. Kontakt meg her: sjur@skrivehistorie.no


 

Sjur Jansen tekstforfatter og kommunikasjonsrådgiver

Tekstforfatter Sjur Jansen

Jeg skriver artikler, bøker, pressemeldinger og andre tekster for bedrifter og privatpersoner.
Sjur Jansen, Oslo.