Trikset som sender weben din oppover i Google-søket: HTTPS

Sørg for at weben din fremstår som trygg i nettlesere

Har du lagt merke til at nettleseren din gir beskjed om enkelte nettsteder ikke er til å stole på? Noen ganger handler det om svindelsider. Men i det siste har saken oftere vært at adressen til nettstedet starter med HTTP og ikke med HTTPS. De er ikke bare nettleseren din som reagerer, også Google legger merke til den manglende S-en. Og har du ikke S-en i adressen, raser du nedover på trefflisten når folk søker.

Når det står HTTPS, krypteres informasjonen som sendes mellom nettsiden og nettleseren. La oss si du har en kunde som skriver adresse og telefonnummer i noen felt på nettsiden din. Når det står HTTPS, er det vanskeligere å stjele slik informasjon som er på vei over til deg.

Google ønsker ikke å vise nettsteder som har dårlig sikkerhet. Du bør derfor skifte fra HTTP til HTTPS. Hvordan gjør man det? Vel, du kontakter webhotellet ditt, så får du oppskriften.

Sjekk gjerne først om du rett og slett kan logge deg inn på webhotellet og finne en avkrysningsboks som sier at nå skal du gå over til HTTPS. Det vil kanskje ta noen timer før avkrysningen virker, så sjekk gjerne neste dag om S-en har kommet med i nettadressen.

En annen ting: Si gjerne fra til meg om du trenger hjelp til søkemotoroptimalisering av nettsidene dine slik at de kommer høyere opp i Google-søk. Det gjelder å finne gode overskrifter samt skrive inn meta-tekster – blant annet. Ta kontakt: sjur@skrivehistorie.no

Kanskje du også trenger skrivehjelp? Det at du leser denne teksten, er et bevis på at innholdsmarkedsføring virker. Jeg har her skrevet om noe som du er interessert i, dermed får du samtidig høre om to av tjenestene som jeg tilbyr. Jeg kan lage tilsvarende artikler som kan ligge på din web.