SEO får deg høyere opp i Google

Jeg kan få nettsiden din høyere opp i søkemotorene.

Google har flere hundre parametre som bestemmer hvilken nettside som kommer øverst i hvert søk. Søkegiganten forteller ikke hva slags algoritmer som er i bruk, men rundt 200 av dem er likevel avslørt ved at spesialister har testet ulike overskrifter og plasseringer på nettsider som er rensket for alt annet.

Søkemotoroptimalisering forkortes til SEO. Det enkleste grepet er å lage overskrifter som inneholder ord som folk bruker når de søker. Men det er langt igjen, for konkurrenten din har allerede laget slike overskrifter.

Et annet grep er å lage en lang og mer spesifikk overskrift som færre søker på, men som du er mer alene om. Det er bedre at du noen ganger er øverst på listen enn at du aldri er øverst.

Videre bør bildefilene dine navngis med de riktige søkeordene. Å kalle et bilde for “bilde23.jpg”, er til ingen nytte.

Det gjelder også å få store nettsteder til å lenke til deg. Akkurat det er ganske vanskelig. Men man kan forsøke å skrive en veldig bra kronikk eller en artikkel som mange finner nyttig.

La meg bruke noen opplagte SEO-grep på hver nettside du har, så vil flere finne deg.

Jeg kan ta et skippertak der jeg forbedrer artiklene som du allerede har liggende ute. Du gir meg passord til nettsiden, så avtaler vi hvilke artikler jeg skal forbedre eller hvor mye tid jeg skal bruke.

Eller jeg kan levere helt nye artikler.

Kontakt: sjur@skrivehistorie.no