Bestill bok om barndommen til far eller med livshistorien til bestemor

To bøker. Tittelen på begge er "Mitt liv". Omslaget på den venstreboken viser en gutt som vasser på en strand. Boken til høyre har ikke noe bilde, men har noen forkanter som design.

Gi et bokprosjekt i gave

I Norge har vi nesten alt vi trenger, det er vanskelig å finne på gaveideer. Samtidig går verden stadig fortere, vi har ikke tid til å fortelle de langsomme historiene, det er de som er lengre enn twittermeldinger og SMS-er.

Jeg hjelper folk å skrive sin livshistorie

De behøver knapt løfte en finger, for de forteller muntlig og det er jeg som skriver, skanner og lager layout.

Grubler du på en gave til mor eller far, eller kanskje til bestemor eller bestefar? Gi en bok om deres barndom eller liv. Du kan eventuelt gi det første kapittelet i gave, så kan gavemottakeren velge å bruke egne penger på resten av boken. Det første kapittelet kan for eksempel handle om barndommen, dermed kan gjerne boken stanse der hvis gavemottakeren synes det er nok.

Skal du gi en slik bok i gave, må du selvsagt involvere gavemottakeren som må si seg enig i prosjektet – det er jo gavemottakeren som må fortelle historiene som skal med i boken.

Alle har historier og opplysninger å dele. Også de som blir sett på som introverte, kan synes det er stas å lage en bok. Intervjusituasjonen er nemlig rolig, endelig kan historiene fortelles helt ut uten at noen andre overtar showet.

Hvert møte med meg tar én time. Vi møtes på skjermen. Når det ikke er pandemi kan jeg eventuelt komme hjem til dere.

Å gi bort en bok med mors barndom eller bestefars livshistorie, er en gave også til deg selv. Kanskje får du høre detaljer som du ikke kjente til.

Er du selv en mor eller en bestefar? Du kan gi en slik bok til venner og slektninger når du for eksempel har jubileum. Eller når som helst.

Omkring 200 kroner pr bokside med tekst

Etter et times møte skriver jeg i tre-fire timer alene i etterkant. Det blir til 12–13 boksider i A5-størrelse. Da er det omkring 300 ord på hver side, som en roman.

Pris for tekst i A5-størrelse etter muntlig møte:

  • 12 boksider = 2500 kr
  • 25 boksider = 5000 kr
  • 50 boksider = 10.000 kr
  • 100 boksider = 20.000 kr
  • 150 boksider = 30.000 kr
  • 200 boksider = 40.000 kr

I tillegg kommer utgifter til layout og trykking.

Fortell meg om ditt prosjekt, så setter jeg opp et prisoverslag.

Jeg har sluttet å skrive om overgrep og omsorgssvikt

Tjenesten som går ut på at noen forteller muntlig til meg, gjelder vanlige livshistorier. Jeg har sluttet å ta lytteoppdrag som i hovedsak handler om overgrep, omsorgssvikt, pasientskader, diagnoser, mobbing, erstatning og lignende.

Sjur Jansen tekstforfatter og kommunikasjonsrådgiverKontakt Sjur Jansen – journalist og oppdragsforfatter

Mobil: 95 28 95 19

E-post: sjur@skrivehistorie.no

Stigenga 146

0979Oslo