Hvem var kong Herodes den store?

Mørkerød bok mot hvit bakgrunn.

Hvem var Herodes?

Dette er et av mange spørsmål som du får svar på i denne boken. Herodes var ikke bare én konge, men flere, til sammen var de en slekt som var negative til kristne i flere generasjoner. Visste du for eksempel at oldebarnet til Herodes var gift med romeren som avhørte Paulus? Vel, det er kanskje for de spesielt interesserte, men i boken ser du slektstreet til Herodes og hvilke hendelser som knytter hver enkelt person til de første kristne.

Boken gjengir opplysninger og fortellinger fra de første århundrene som det fantes kristne. For eksempel en romersk guvernør skriver  til keiseren og lurer på hvor hardt han skal straffe kristne, det er nemlig blitt så mange kristne i området at det er knapt noen innbyggere som besøker de romerske templene mer. Og det var jo gjerne der man skulle vise sin lojalitet til keiseren.

Les om maktgale biskoper, fredsommelige martyrer og mye annet. Du får en oversikt over kirkehistoriens 400 første år samt en gjennomgang av hvordan de første kristne holdt samlinger. Dagens kristne går inn for helt andre typer gudstjenester.

Hvorfor kaller noen seg prest og andre pastor? Hvorfor sier man ofte at den romerske keiseren Konstantin påvirket de kristne skikkene? Og: Kan det være at de første kristne faktisk gikk inn for likestilling?

199 kroner inklusiv porto.

Gå til nettbutikken her.

LagreLagre

LagreLagre