Hjelp til å skrive bok

Oppslått bok med en rød snor rundt som med en knute danner et hjerte. I bakgrunnen innpakningspapir, boken er tdyeligvis akkurat åpnet som en pakke.

Din personlige historie kan bli til en bok, jeg kan hjelpe deg med det meste.

Tips til deg som skal skrive bok

Vær tålmodig, det tar tid å skrive bøker. Det er viktig å planlegge, for det gjør arbeidet lettere både for deg og for dem som skal hjelpe deg. Jeg anbefaler denne e-boken som forklarer hvordan du lager en god disposisjon.

Du er nødt til å ha penger som du kan bruke på prosjektet, jeg betaler ikke trykkingen for deg.

Å trykke en bok koster 10.000 – 20.000 kroner. Ofte kan man få tilbake trykkeutgiftene ved å selge til full pris til alle man kjenner. Selger du 100 bøker til 200 kroner, har du inntekt på 20.000 kroner. Men du må klare å betale trykkeriet i første runde.

Du kan spare penger ved å ikke trykke og heller satse digitalt, det heter e-bok.

Men uansett kommer det utgifter til layout, språkvask, design av omslag, skanning av bilder, tips og råd.

Still spørsmål til deg selv. Skal boken fortelle hele din livshistorie? Jeg har 500 spørsmål som du kan stille deg selv, slik husker du mer og skrivingen går lettere.

Du kan få hjelp til det meste. Jeg kan bidra med tekst, layout, skanning av bilder, omslag, kontakt med trykkeri, intervju av person som du vil ha med i boken, innhenting av fakta fra nettet, ideer, disposisjon, reklametekster, etablering av nettbutikk for boken og lignende.

Layout koster omkring 25 kr pr side for romaner og omkring 50 kroner pr side for slektsbøker med to spalter og en god del bilder. Jeg kan gi fast pris på et prosjekt, eller deler av et prosjekt, dersom jeg får nok informasjon om prosjektet.

Mange tips og råd finner du her.

Har du en trist historie som du vil fortelle? Se her og her.


Sjur Jansen tekstforfatter og kommunikasjonsrådgiverTekstforfatter og journalist Sjur Jansen

20 års erfaring som deskleder i Dine Penger. Forfatter av bøker, artikler og reklame. Fotograf. Layoutmann. Skriver tekster både for privatpersoner, bedrifter og organisasjoner. Er også redaktør i Barnevakten.

Send e-post til sjur@skrivehistorie.no.