Hjelp til å skrive bok

Oppslått bok med en rød snor rundt som med en knute danner et hjerte. I bakgrunnen innpakningspapir, boken er tdyeligvis akkurat åpnet som en pakke.

Din personlige historie kan bli til en bok, uten at du skriver selv. Vi møtes på Skype eller hjemme hos deg. Du snakker – jeg skriver. Underveis stiller jeg også spørsmål slik at teksten blir komplett.

Ikke alle er forfattere. Derfor trenger du hjelp til boken din:

  • Du er muntlig anlagt.
  • Du har ikke nok tid.
  • Du har dysleksi.
  • Du har fysiske utfordringer.
  • Du trenger en idépartner, en prosjektleder eller en som kan tilføre stoff.

Hvor stort er ditt bokprosjekt?

Kanskje skal du:

  • Gi boka i gave til venner og familie.
  • Utgi boka selv – og selge den selv på nettet eller når du holder foredrag.
  • Lage en e-bok.
  • Kontakte forlag når manus er ferdig.

Prisene varierer etter størrelsen på prosjektet og hva du vil ha hjelp til. Jeg kan bidra med tekst, layout, skanning av bilder, omslag, kontakt med trykkeri, intervju av person som du vil ha med i boken, innhenting av fakta fra nettet, ideer, disposisjon, søknadstekster, reklametekster og fotografering.

Skrive en tynn bok

Mellom 4.000 og 25.000 kroner: Du ønsker for eksempel å fortelle noen historier fra barndommen eller fra en forening som du har deltatt i. Da kan vi møtes to-tre-fire ganger, gjerne via Skype. Jeg kan skanne gamle bilder, skrive hva du forteller, lage layout og gi deg tips til rimelige trykkerier. Dette blir til en bok på 24 sider, 36 sider, 48 sider eller 64 sider i A5-format. Andre formater er også mulige.

Ved små oppdrag kan jeg noen ganger tilby fastpris. Den laveste prisen på 4.000 kroner inkluderer kun at jeg sender deg tekst etter at du har fortalt i to timer, så må du fikse resten selv. Kontakt meg for et prisoverslag til ditt bokprosjekt, hvor mange sider ser du for deg?

Skrive en tykk bok

Mellom 30.000 og 100.000 kroner: Du ønsker for eksempel en bok på 100-250 sider hvor du forteller utfyllende om et emne. Det kan være snakk om hele din livshistorie eller at du vil fortelle grundig om et tema eller hendelse.

Du bestemmer hvor tykk boken skal bli, så beregner jeg hvor mange møter vi trenger for å fylle sidene, slik får du et prisoverslag. Det er ikke en fastpris på hele prosjektet her, men du betaler 500 kroner pr time jeg arbeider. Jeg sender deg tekst jevnlig, på den måten er du fri til avbryte, utsette, forkorte eller forlenge prosjektet når det passer deg.

Fortell meg om ditt prosjekt, så setter jeg opp et prisoverslag etter hva du trenger hjelp til.

Hvem får rettighetene til teksten?

Jeg får ingen rettigheter til teksten eller bøkene, du er redaktør og eier alt så lenge du selger eller deler ut til venner. Unntaket er hvis du får napp hos et forlag som vil gi ut boken, da skal jeg ha en andel av royalty som forlaget deler ut.

Les mer om å skrive bok her.


Sjur Jansen tekstforfatter og kommunikasjonsrådgiverTekstforfatter og journalist Sjur Jansen

20 års erfaring som deskleder i Dine Penger. Forfatter av bøker, artikler og reklame. Fotograf. Layoutmann. Skriver tekster både for privatpersoner, bedrifter og organisasjoner.

Send e-post til sjur@skrivehistorie.no eller ring 95 28 95 19.