Er du etterkommer av Olaf Telle fra Nesodden og Oslo?

Er du min ukjente slektning?

Jeg søker en kvinnelig etterkommer etter Olaf Telle, han hadde landsted på FredheimNesodden utenfor Oslo frem til 1943 da han døde. Etter at kona hans døde i 1930, fikk han senere barn med ei kokke eller hushjelp som hadde jobbet i mange år for ham på dette feriestedet. De traff hverandre visstnok på nytt et sted i Gudbrandsdalen da han jobbet der en sommer.

Denne kvinnen kom nordfra eller flyttet nordover. Hun fikk en datter som må ha blitt født en gang mellom 1930 og 1944.

Olaf Telle var hovmester på Grand i Oslo og var min oldefar. Landstedet på Nesodden var et hvitt trehus med spesielle og store vinduer ut mot Bunnefjorden. Huset står fremdeles på plassen, bare noen få meter fra fjorden. I en periode var det et hjem for funksjonshemmede, senere kom det i privat eie som et vanlig bolighus.

Denne datteren til hushjelpen og Olaf fikk selv en datter og hun besøkte noen av mine slektninger for mange år siden, men adresser og telefonnummer er mistet. Dette barnebarnet bor, eller bodde, muligens på Ski eller Ås sør for Oslo.

Jeg er ikke dreven innen slektsforskning, men jeg liker å finne historier fra slekten, og her er det noen løse tråder som det hadde vært artig å høre mer om. Kanskje det finnes også bilder som jeg ikke har sett, enten av mine slektninger eller fra landstedet Fredheim.

Vet du noe om dette? Har du hatt en oldemor eller tippoldemor som var hushjelp på Nesodden? Det kan være at hushjelpen også jobbet på restaurant i Oslo, det er bare en hypotese fra min side. Men hun bør jo ha hatt jobb også om vinteren når landstedet ikke var i bruk.

Ta gjerne kontakt med meg, jeg heter Sjur Jansen og e-postadressen min er sjur@skrivehistorie.no. Telefonnummer er 95 28 95 19.

Nedenfor setter jeg opp en del søkeord som kan være til hjelp dersom mine ukjente slektninger plutselig en dag tar et søk på nettet:

Fredheim

Sørby brygge

Olaf Telle

Hovmester

Restaurant

Martha

Grete

1930

1931

1932

1933

1934

1935

1936

1937

1938

1939

1940

1941

1942

1943

1944

Finnmark

Nordland

Tjenestejente

Tjenestekvinne

Tjener

Hushjelp

Slekt

Slektsforskning

Slektskart

Ås

Ski