Tekstoppdrag: Skriv om smålån

Bærbar datamaskin står på et bord som ser litt hytteaktig ut, ved siden av er notatblokk, kaffekopp og mobiltelefon. Skjermen er mørk.

Ingen tekstoppdrag er like, jeg må tilpasse teksten etter målgruppe, kanal, avsender og hva man egentlig ønsker å oppnå. I våre dager forsøker man gjerne å få tak i kunder via tekster som ser ut som avisartikler. Og da skal helst artikkelen ha noe fornuftig å fortelle, selv om den egentlig er reklame.

Et eksempel kan være content marketing-artikkelen som jeg skrev for Norsk Kreditt. Artikkelen (bildene under) handler om smålån og er holdt i en nøktern tone uten superlativer, det er først på slutten at det er lenke til nettsiden som tilbyr sammenligninger av lån.

Foto av skjermbilde som viser artikkel med bilde av to unge personer som leier hverandre på en fortau.

I mediene hører man noen ganger advarsler mot forbrukslån, for man mener at slike lån er ufornuftige. Men det kommer an på øynene som ser. Da jeg var ung, lånte jeg penger til et videokamera av ekstra høy kvalitet. Det ga min familie gode minner som vi nå koser oss med når jeg holder mimrefest. Jeg måtte selvsagt betale en del i renter den gangen, men minnene nå er verdt mer enn rentene jeg betalte.

Artikkelen som jeg skrev, inneholdt slike poenger som forhåpentligvis ga leseren noen fornuftige tanker om lån, samtidig presiserte teksten at man må ha evne til å betale tilbake lånet. På slutten av artikkelen var det lenker som brakte leseren nærmere en lånehandel hos Norsk Kreditt.

Skjermdump av artikkel. Teksten kommer med eksempler på når smålån er fornuftig. For eksempel at du må ordne en begravelse og har ikke nok penger akkurat nå, da er et smålån fornuftig, for arveoppgjøret kommer senere.

Si fra om jeg skal skrive noe for deg. Reklame? Historier fra din barndom? Kontakt: sjur@skrivehistorie.no


Sjur Jansen tekstforfatter og kommunikasjonsrådgiver

Tekstforfatter Sjur Jansen

Jeg skriver artikler, bøker, pressemeldinger og andre tekster for bedrifter og privatpersoner. 
Sjur Jansen, Oslo.