Slik lager jeg bok om barndommen din

Du behøver ikke skrive ett eneste ord, likevel blir det en bok om din barndom. Du forteller muntlig – jeg skriver ned og redigerer teksten. Del boken ut til slekt og venner når du har et jubileum. 

Bildet viser et eksempel på en bokforside. Overskriften på omslaget er "Min barndom". På omslaget vises et bilde av ei jente som drar en pinne bortover et tregjerde. Motivet er ganske tidløst.

Jeg stiller spørsmål som gjør at du husker mer

Du har antagelig allerede nå noen tanker om hvilke historier og opplysninger som du ønsker å dele. I tillegg har jeg mange spørsmål i reserve, her er noen eksempler:

 • Hvilke juletradisjoner hadde dere?
 • Hva husker du fra skolen?
 • Hvilke minner har du fra sommerferiene?
 • Deltok du på sommerleir?

Spørsmålene er kun til hjelp. Det er din bok og du bestemmer hva du vil snakke om. Jeg passer på at opplagte opplysninger ikke blir glemt. For eksempel: Nøyaktig hvor i landet lå den hytta du har så mange historier fra?

Du forteller – jeg skriver

 1. Vi snakkes helst via Skype på PC-en, men vi kan også møtes hjemme hos deg (Oslo-området).
 2. Etter en times møte drar jeg hjem og bruker omkring tre timer på å skrive hva du har fortalt.
 3. Så finner du bilder, brev eller gjenstander som jeg skanner eller fotograferer.
 4. Deretter retter vi teksten.
 5. Så lager jeg layout til bok.
 6. Du eller jeg finner trykkeri eller kopibutikk.

Du velger selv hvor mye jeg skal hjelpe deg.

Hvor mange ganger skal vi møtes?

Et møte varer normalt én time. I et to timers intervju blir det cirka ti minutter til hvert tema som for eksempel kan være disse: Foreldre, søsken, barnehage, skole, venner, hverdagen, ferier, høytider, hobby, lærdom.

Sammen med bilder kan det bli til en bok på 32 sider i A5-format (halv A4).

Hvor mange sider boken får, er avhengig av hvor mange ganger vi møtes og hvor mange bilder du vil ha med.

Slik forbereder du deg

Stikkord: Før jeg kommer til deg, er det fint hvis du dagene før noterer noen stikkord, for eksempel ”da jeg gikk meg vill i skogen” eller ”naboen vår i Fugleveien” eller ”hytta”.

Målgruppe: Du bør også bestemme deg for hvem som skal lese boken. Er det snakk om kun nærmeste familie eller skal også venner lese? Eller kanskje hvem som helst? Målgruppen avgjør hva du skal fortelle.

Bilder: Begynn å lete etter bilder allerede nå.

Spørsmål: Si fra hvis du vil ha noen spørsmål eller forslag til temaer tilsendt på forhånd.

Slik ser layouten ut

Jeg lager en rolig og klassisk design som passer de fleste og som er lett å lese. Jeg trekker ut enkelte sitater for å bryte opp litt.

Bildet viser typografien som brukes i boken om deg.

 

 

Eksempel på omslag til bok. Overskriften er "Min barndom". Forsiden er mørk blå.

Hva koster det å lage en bok om sin barndom?

En fiks ferdig bok i 20 eksemplarer kan koste fra 7.000 kroner til 25.000 kroner. Da er alt fra intervju til produksjon tatt med. Hva det koster, avgjøres av hvor mye du har på hjertet og hvor mange eksemplarer du skal ha av boken.

Priseksempel lage bok

 • Vi snakker sammen om disposisjon og lignende
 • 2 x 1,5 timer intervju hos deg. (Utenfor Oslo blir det tillegg i prisen.)
 • Jeg skriver, redigerer og noterer spørsmål til neste møte
 • Jeg sender deg ferdig tekst og tar imot dine rettelser én gang.
 • Jeg lager layout til opptil 48 sider i A5-størrelse etter min faste designmal
 • Du får en 1 stk livsgrafikk i boken
 • Jeg skanner og/eller tar med opp til 20 bilder
 • I tillegg får du tekstfil slik at du senere kan klippe og lime eller legge på nettet
 • I tillegg får du en layoutfil (PDF) som du bruke til eventuelt opptrykk senere (da sender du filen videre til en kopibutikk).

Dette koster så langt 10.900 kr.

 • I tillegg kommer de fysiske papirbøkene, la oss si 20 eksemplarer. Det er kopibutikken som bestemmer den prisen, men det ligger på omkring 3.000 kroner i dette eksemplet.

Total pris for hele prosjektet = 13.900 kr. 

Billigløsning

 • Jeg intervjuer deg i to timer etter en fast mal. (Utenfor Oslo blir det tillegg i prisen.)
 • Jeg skriver ned hele intervjuet uten redigering
 • Du får en tekstfil
 • Du bruker din egen printer og A4-ark som du stifter sammen i det ene hjørnet

= 4.000 kr.

I billigløsningen er det altså ingen bilder, ingen redigering, ingen layout og ingen profesjonell innbinding. Men du har endelig fått historiene og opplysningene i skriftlig form slik at de kan overføres til de neste generasjonene. Du har også historiene som en fil slik at du senere kan velge å legge til bilder og layout.

Har du allerede teksten klar?

Har du skrevet teksten selv allerede, kan jeg hjelpe deg med layouten. Fortel meg hvor lang teksten er og hvor mange bilder du skal ha med, så gir jeg deg et pristilbud. Du får så en PDF-fil av meg, den kan du sende til trykkeri eller kopibutikk.

Kontakt meg for et pristilbud

Fortell om dine ønsker og planer. Jeg kan gi deg fastpris på et enkelte prosjekter, som regel tilbyr jeg løpende timepris fordi kundenes prosjekter ofte endrer seg i prosessen.

Dine fortellinger fra barndommen

Har du lenge tenkt på å lage bok, uten at det har blitt noe av? Da blir det sannsynligvis heller ikke noe av med mindre du får hjelp til i hvert fall enkelte oppgaver. Trykk på e-posten under nå med en gang, så kommer du videre.

E-post: sjur@skrivehistorie.no

Mobil: 95 28 95 19